Φυσικές Μαύρες Ελιές Μάκρης σε Άλμη “Konos”

4.50

Φυσικές Μαύρες Ελιές Μάκρης σε Άλμη

Οι Φυσικές Μαύρες Ελιές Μάκρης σε Άλμη της οικογενειακής επιχείρησης Konos είναι ένα προϊόν όψιμης ωρίμανσης της ποικιλίας Μάκρης. Μετά την πρώτη διαλογή, ο καρπός ζυμώνεται αποκλειστικά σε άλμη ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία εκπίκρανσης.

Ο καρπός είναι ήπιας σκληρότητας και τραγανότητας με μέτρια ινώδη σύσταση. Κατά τη δοκιμή συναντάται μέτρια αλμυρότητα ενώ αναδύεται ένα γλυκό άρωμα με μία μέτρια πικρή και ήπια ξινή γεύση. Αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό σε φρέσκες σαλάτες, λευκό κρέας ή μπορεί απλά να συνδυαστεί με λευκό ξηρό οίνο και μπύρα.

Εξαντλημένο


Κωδικός προϊόντος THR004 Κατηγορία Ετικέτα


Share
Περιγραφή
Konos Επιτραπέζιες Ελιές – Φυσικές Μαύρες Ελιές Μάκρης σε Άλμη  Το κτήμα Μιχελή βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, στις πλαγιές του λόφου Κώνος, όπου η θαλασσινή αύρα του Θρακικού πελάγους, το υψόμετρο καθώς και το σχιστολιθικό υπέδαφος αποτελούν τη βάση του μικροκλίματος της περιοχής. Ο ελαιώνας εμπλουτίζεται συνεχώς με ελαιόδεντρα της τοπικής ποικιλίας. Η οικογένεια Μιχελή δραστηριοποιείται στο χώρο της ελαιοκομίας από τη δεκαετία του ’30, στη συγκεκριμένη τοποθεσία, γενιά προς γενιά, εξελίσσοντας συνεχώς όλη τη γραμμή παραγωγής και εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις τους με γνώμονα την προαγωγή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής ποικιλίας. Η συγκομιδή του καρπού που προορίζεται για επιτραπέζια χρήση ξεκινά στα μέσα του Οκτώβρη, με μεθόδους που διασφαλίζουν την ακεραιότητα των καρπών και την ταχύτατη συγκέντρωση τους. Μετά από αυστηρή διαλογή, οι καρποί πλένονται και οδηγούνται σε βαρέλια ζύμωσης και εκπίκρανσης με φυσικό τρόπο. Ακολουθείται η παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης διάρκειας πέντε έως έξι μηνών, απουσία χημικών πρόσθετων ουσιών. Η μεταποίηση και αποθήκευση του καρπού γίνεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις εντός του κτήματος, όπου τηρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Στη συνέχεια οι ελιές τυποποιούνται σε γυάλινα βάζα με την προσθήκη άλμης, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Η ποικιλία που καλλιεργείται για την παραγωγή των Φυσικών Μαύρων Ελιών σε Άλμη είναι η Μάκρης.
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.855 kg
Κατηγορία

Επιτραπέζιες Ελιές

Καλλιέργια

Συμβατική

Μέγεθος

520g (300g στραγγιστό βάρος + 220g βάρος υγρών)

Περιοχή

Αλεξανδρούπολη, Θράκη

Ποικιλία

Μάκρης

Συγκομιδή

2019 – 2020

Eating suggestions

Συνδυάζεται άψογα με φρέσκες σαλάτες και λευκό κρέας. Άριστο συνοδευτικό για λευκό λευκό ξηρό οίνο και μπύρα.

Διεθνή Βραβεία

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Φυσικές Μαύρες Ελιές Μάκρης σε Άλμη “Konos””

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0