Φυσικές Ανάμικτες Ελιές Μάκρης σε Άλμη “Konos”

4.50

Φυσικές Ανάμικτες Ελιές Μάκρης σε Άλμη

Οι Φυσικές Ανάμικτες Ελιές Μάκρης σε Άλμη της οικογενειακής επιχείρησης Konos είναι ένα προϊόν που συνδυάζει καρπούς πρώιμης και όψιμης ωρίμανσης της ποικιλίας Μάκρης. Μετά την πρώτη διαλογή, ο καρπός ζυμώνεται αποκλειστικά σε άλμη ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία εκπίκρανσης.

Ο καρπός είναι μεσαίας σκληρότητας και τραγανότητας με μέτρια ινώδη σύσταση. Κατά τη δοκιμή εντοπίζεται μέτρια αλμυρότητα ενώ αναδύεται ένα γλυκό άρωμα και μία μέτρια πικρή και ήπια ξινή γεύση. Αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό σε φρέσκες δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, λευκό κρέας ή μπορεί απλά να συνδυαστεί με λευκό ξηρό οίνο και μπύρα.

Εξαντλημένο


Κωδικός προϊόντος THR005 Κατηγορία Ετικέτα


Share
Περιγραφή
Konos Επιτραπέζιες Ελιές – Φυσικές Ανάμικτες Ελιές Μάκρης σε Άλμη Το κτήμα Μιχελή βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, στις πλαγιές του λόφου Κώνος, όπου η θαλασσινή αύρα του Θρακικού πελάγους, το υψόμετρο καθώς και το σχιστολιθικό υπέδαφος αποτελούν τη βάση του μικροκλίματος της περιοχής. Ο ελαιώνας εμπλουτίζεται συνεχώς με ελαιόδεντρα της τοπικής ποικιλίας. Η οικογένεια Μιχελή δραστηριοποιείται στο χώρο της ελαιοκομίας από τη δεκαετία του ’30, στη συγκεκριμένη τοποθεσία, γενιά προς γενιά, εξελίσσοντας συνεχώς όλη τη γραμμή παραγωγής και εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις τους με γνώμονα την προαγωγή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής ποικιλίας. Η συγκομιδή του καρπού που προορίζεται για επιτραπέζια χρήση ξεκινά στα μέσα του Οκτώβρη, με μεθόδους που διασφαλίζουν την ακεραιότητα των καρπών και την ταχύτατη συγκέντρωση τους. Ακολουθείται η παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης διάρκειας πέντε έως έξι μηνών, απουσία χημικών πρόσθετων ουσιών. Η μεταποίηση και αποθήκευση του καρπού γίνεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις εντός του κτήματος, όπου τηρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Στη συνέχεια οι ελιές τυποποιούνται σε γυάλινα βάζα με την προσθήκη άλμης, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Η ποικιλία που καλλιεργείται για την παραγωγή των Φυσικών Ανάμικτων Ελιών σε Άλμη είναι η Μάκρης.
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.855 kg
Κατηγορία

Επιτραπέζιες Ελιές

Καλλιέργια

Συμβατική

Μέγεθος

520g (300g στραγγιστό βάρος + 220g βάρος υγρών)

Περιοχή

Αλεξανδρούπολη, Θράκη

Ποικιλία

Μάκρης

Συγκομιδή

2020 – 2021

Eating suggestions

Συνδυάζεται άψογα με φρέσκες δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, λευκό κρέας ή μπορεί απλά να συνδυαστεί με λευκό ξηρό οίνο και μπύρα.

Διεθνή Βραβεία

2020 Taste Olymp Awards – Gold
Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Φυσικές Ανάμικτες Ελιές Μάκρης σε Άλμη “Konos””

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0