Agriston Argilos I Early EVOO

19.80

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Agriston Argilos I Early παράγεται αποκλειστικά από την ποικιλία Χαλκιδικής. Η συγκομιδή του καρπού πραγματοποιείται σε άγουρο στάδιο στις αρχές Οκτωβρίου προσδίδοντας υψηλή διατροφική αξία στο προϊόν καθώς και άγουρα αρώματα φρούτων και βοτάνων.

Η συγκεκριμένη ποικιλία αποτυπώνει ένα πλούσιο οργανοληπτικό προφίλ καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα γευστικών αποχρώσεων, ξεκινώντας από ένα μέτριο φρουτώδες άρωμα με νότες άγουρου αμυγδάλου, χαρακτηριστικό της Χαλκιδικής ποικιλίας, άγουρων φρούτων, φρεσκοκομμένου γρασιδιού και βοτάνων αποτυπώνοντας τον κομψό και δροσερό χαρακτήρα του και δημιουργώντας ταυτόχρονα μία αίσθηση φρεσκάδας στον ουρανίσκο κατά τη δοκιμή του, συνοδευόμενη από ένα μέτριο πικάντικο και ένα μέτριο προς ήπιο πικρό στοιχείο στη γεύση.Share
Περιγραφή
Agriston – Agriston Argilos I Early EVOO

Στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Καβάλας, γνωστό για την ευφορία του εδάφους του και τις πολλές και μεγάλες πηγές του, και σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, καλλιεργούνται τα ελαιόδεντρα της οικογένειας Χρυσαφούδη, με τη διακριτική ονομασία Agriston, μία σύνθετη λέξη αποτελούμενη από τις λέξεις γεωργία (agriculture) και αριστεία (ariston), προσδιορίζοντας έτσι εύληπτα τον σκοπό του εγχειρήματος.

Η αύρα του Αιγαίου Πελάγους, οι ήπιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χρόνου, τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ταυτόχρονα με την ιδιόμορφη σύσταση του εδάφους με χαρακτηριστικά το αργιλώδες, αμμώδες και ασβεστώδες στοιχείο, συνθέτουν ένα μικροκλίμα ιδανικό για την καλλιέργεια διαφόρων ποικιλιών ελιάς. Η αγάπη της οικογένειας Χρυσαφούδη για την τέχνη της ελαιοκαλλιέργειας ενσωματώνει παραδοσιακές γνώσεις και πρακτικές σε συνδυασμό με σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας και ελαιοποίησης, παραμένοντας πάντα προσηλωμένοι στην παραγωγή άριστης ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Προς αυτή την κατεύθυνση και με γνώμονα την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας υπό τον έλεγχο τους, δημιούργησαν ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο με εξοπλισμό PIERALISI με Protoreattore, μέγιστης θερμοκρασίας 25o C. Στους ελαιώνες εφαρμόζεται η συμβατική μέθοδος καλλιέργειας με ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση φυτοφαρμάκων καθώς στην περιοχή μεγάλο μέρος της παραγωγής ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς, ως επί το πλείστων ποικιλίας Χαλκιδικής για την οποία φημίζεται, ακολουθεί υπό την καθοδήγηση Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τη μέθοδο της γεωργίας ακριβείας, η οποία αποτελεί το καταλληλότερο εργαλείο για τη βιώσιμη διαχείριση της παραγωγής και του αγροτικού περιβάλλοντος.

Η συγκομιδή ξεκινάει στις αρχές Οκτώβρη και πραγματοποιείται αποκλειστικά με μηχανικές μεθόδους διασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα του καρπού. Στη συνέχεια, ο καρπός μεταφέρεται άμεσα στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο για να ακολουθήσει η ελαιοποίηση, το άμεσο φιλτράρισμα, και η αποθήκευση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας με την προσθήκη αζώτου, η οποία εφαρμόζεται και κατά την εμφιάλωση, εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα και διατηρησιμότητα του τελικού προϊόντος.

Η ποικιλία που καλλιεργείται για την παραγωγή του Agriston Argilos I Early EVOO είναι η Χαλκιδικής.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.890 kg
Κατηγορία

Εξαιρετικό Παρθένο

Καλλιέργια

Συμβατική

Μέγεθος

500 ml

Γεωγραφική Περιοχή

Ανατολική Μακεδονία

Νομός

Καβάλας

Ποικιλία

Χαλκιδικής

Οξύτητα

0.30

Αρ. Υπεροξειδίων

4.1, mEq O2/kg

Συγκομιδή

Οκτώβριος 2023

Ημ. Λήξης

Μάϊος 2025

Γαστρονομικές προτάσεις

#

Διεθνή Βραβεία

Πρόσφατα Διεθνή Βραβεία

2023

New York IOOC

Gold

2022

New York IOOC

Gold

2021

London IOOC

Gold

2021

Berlin GOOA

Gold

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Agriston Argilos I Early EVOO”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0