Laurel & Flame Fresh Organic EVOO

38.50

Το Laurel & Flame Fresh είναι ένα πρώιμης συγκομιδής μονοποικιλιακό βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την εμβληματική γηγενή ποικιλία Τσαμπιδολιά, η καρποφορία της οποίας αναπτύσσεται σε τσαμπιά, εξού και η ονομασία της. Ο καρπός προέρχεται από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα ηλικίας άνω των 150 ετών, τα οποία καλλιεργούνται σε χαμηλούς λόφους στην πεδιάδα της Αρχαίας Ολυμπίας. Η συγκομιδή του πραγματοποιείται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο προσδίδοντας υψηλή διατροφική αξία στο προϊόν καθώς και άγουρα αρώματα φρούτων και βοτάνων. Η ελαιοποίηση πραγματοποιείται εντός 4-5 ωρών από τη συγκομιδή, ακολουθούμενη από ένα ήπιο φιλτράρισμα και τυποποίηση με τη χρήση αζώτου στη φιάλη. Η υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών συνιστά την κατανάλωση του εντός 6 μηνών από την εμφιάλωση του.

Απολαύστε μία έντονη αίσθηση φρεσκάδας στη μύτη από πράσινα άγουρα αρώματα όπως φρεσκοκομμένο γρασίδι, πράσινο μήλο, φρέσκα βότανα και αποχρώσεις πράσινου αμυγδάλου η οποία ισχυροποιείται καθώς το ελαιόλαδο αγγίζει το πίσω μέρος του λαιμού δημιουργώντας μία μέτρια πικρή αίσθηση η οποία ακολουθείται από ένα εντονότερο πικάντικο στοιχείο που καίει γλυκά το λαιμό.Share
Περιγραφή
The Olive Temple – Laurel & Flame Fresh Organic EVOO

Η οικογένεια Καράμπελα μετρά ήδη τέσσερις γενιές στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Όταν ο Δημήτρης Καράμπελας, τρίτης γενιάς απόγονος, και η Franca Magrini, ενώθηκαν σε ένα κοινό όραμα, μεταφέροντας τις παραδόσεις δύο μεσογειακών χωρών πάνω στην ελαιοκαλλιέργεια καθώς και την κοινή τους αγάπη για τον ιερό αυτό τόπο, δημιούργησαν το 2008 την εταιρεία  «Agriturismo Magna Grecia».  Οι δραστηριότητες της εταιρείας αφορούν την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή, την προώθηση των προϊόντων που παράγει η οικογένεια ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημείο αναφοράς προάγοντας την κουλτούρα και την παράδοση της Αρχαίας Ολυμπίας που αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους γονείς τους, ο Αλέξης και ο Φραντσέσκο, εμπνεόμενοι από την ιστορία και την παράδοση του τόπου, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας και του τελικού προϊόντος, δημιούργησαν το The Olive Temple, ένα «ναό» αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελιά. Με σπουδές στο Πολυτεχνείο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αντίστοιχα, ένωσαν τα γνωστικά τους αντικείμενα εκμεταλλευόμενοι τους ιδιόκτητους ελαιώνες 180 στρεμμάτων, δίπλα στους οποίους εγκατέστησαν το σύγχρονο διφασικό ελαιοτριβείο από την Τοσκάνη, οι καινοτόμες λειτουργίες του οποίου διασφαλίζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και την υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου ενώ ταυτόχρονα φέρουν την πιστοποίηση ISO και HACCP για την παραγωγή, αποθήκευση και τυποποίηση του τελικού προϊόντος. Ο σεβασμός και η εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον με κυρίαρχα δεδομένα το μεσογειακό κλίμα της περιοχής, ιδανικό για την καλλιέργεια της ελιάς, την τοποθεσία των ελαιώνων σε χαμηλό υψόμετρο και σε εύφορες πεδιάδες, μεταξύ των ποταμών Αλφειό και Κλάδεο σημαντικοί για την άρδευση των καλλιεργειών, επιτάσσουν την επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας και τη διαχείριση και ανακύκλωση των υπολειμμάτων της καλλιέργειας και παραγωγής τα οποία χρησιμοποιούνται ως λίπασμα αλλά και καύσιμο καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες της εγκατάστασης. Η προσήλωση στην ποιότητα των προϊόντων μεταφέροντας πολύτιμη γνώση προς τον καταναλωτή εκφράζεται μέσα από το καινοτόμο εγχείρημα «My ID Project», το οποίο μέσω ενός μοναδικού QR code που φέρει κάθε συσκευασία, ενημερώνει για την προέλευση και καλλιέργεια, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (χημική ανάλυση και οργανοληπτική αξιολόγηση) και τις γαστρονομικές προτάσεις του κάθε προϊόντος.

Τα προϊόντα υπό τη σκέπη του The Olive Temple, αναπτύσσονται σε δύο ξεχωριστές συλλογές, η πρώτη «Laurel & Flame» αφορά κυρίως μονοποικιλιακά βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα πρώιμης κυρίως συγκομιδής με ιδιαίτερα γευσιγνωσικά χαρακτηριστικά και σε περιορισμένη ποσότητα ενώ η δεύτερη «Olympian Myth» προβάλλει κατά κύριο λόγο την Κορωνέïκη ποικιλία και σε μικρότερο βαθμό την τοπική Κολιρέïκη, από ημιώριμους και ώριμους καρπούς με ηπιότερα χαρακτηριστικά, η οποία προορίζεται για καθημερινή χρήση. Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα των δύο συλλογών φέρουν τον Ισχυρισμό Υγείας ενώ έχουν αποσπάσει το Χρυσό Βραβείο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η ποικιλία που καλλιεργείται για την παραγωγή του προϊόντος του Laurel & Flame Fresh Organic EVOO, είναι η Τσαμπιδολιά.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 1.010 kg
Μέγεθος

500 ml

Κατηγορία

Βιολογικό

Καλλιέργια

Βιολογική

Γεωγραφική Περιοχή

Πελοπόννησος

Νομός

Ηλεία – Αρχαία Ολυμπία

Ποικιλία

Τσαμπιδολιά

Οξύτητα

0.19

Αρ. Υπεροξειδίων

3.0, mEq O2/kg

Συγκομιδή

Οκτώβριος 2023

Ημ. Λήξης

Απρίλιος 2025

Γαστρονομικές προτάσεις

#

Διεθνή Βραβεία

Πρόσφατα Διεθνή Βραβεία

2023

New York IOOC

Gold

2023

Berlin GOOA

Platinum

2023

Japan Olive Oil Prize

Gold

2023

Terraolivo

Grand Prestige Gold

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Laurel & Flame Fresh Organic EVOO”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0