Mix & Match Βόρεια Ελλάδα

53.90

ELAiKOS Blend Selection EVOO: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ελαϊκός αποτελείται από έναν συνδυασμό ποικιλιών Θασίτικης, Χαλκιδικής και Κορωνέϊκης.  Ξεχωρίζει για το έντονο πράσινο χρώμα του καθώς και για το μεσαίο προς έντονο πολύπλοκο φρουτώδες άρωμα φρεσκοκομμένου χόρτου, πράσινης μπανάνας, φύλλων ντομάτας και αγκινάρας.  Διακρίνεται μία μέτρια πικρή αίσθηση και μία εντονότερη πικάντικη με νότες πιπεριού και μπαχαρικών.

Konos Premium Edition EVOO: Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο KONOS, ποικιλίας Μάκρης, παράγεται κάτω από τις αυστηρότερες προδιαγραφές και με συνεχή έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής στο χώρο του ελαιώνα, όπου συγκεντρώνονται όλες οι δραστηριότητες. Διακρίνεται για την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του με μεσαίο φρουτώδες άρωμα από άνθη λουλουδιών, μήλο, αχλάδι, μούρα, φύλλα ντομάτας, φρεσκοκομμένου γρασιδιού και αγκινάρας καθώς και μια ήπια προς μέτρια γεύση πικρού και πικάντικου τα οποία βρίσκονται σε ισορροπία και σε γευστική αρμονία.

ELAiKOS Thasitiki Selection EVOO: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ελαϊκός, ποικιλίας Θασίτικης, είναι ένα προϊόν που ακολουθεί τις υψηλότερες προδιαγραφές κατά τη παραγωγική του διαδικασία και αποθήκευση. Ξεχωρίζει τόσο για το μεσαίας έντασης πολύπλοκο φρουτώδες άρωμα πράσινων καρπών ελιάς, φρεσκοκομμένου γρασιδιού, φύλλων ντομάτας, αγκινάρας, αμυγδάλου, λουλουδιών και ξηρών καρπών, όσο και για τη μέτριας έντασης πικάντικη και πικρή γεύση του.

Φυσικές Ανάμικτες Ελιές Μάκρης σε Άλμη: Οι Φυσικές Ανάμικτες Ελιές Μάκρης σε Άλμη της οικογενειακής επιχείρησης Konos είναι ένα προϊόν που συνδυάζει καρπούς πρώιμης και όψιμης ωρίμανσης της ποικιλίας Μάκρης. Μετά την πρώτη διαλογή, ο καρπός ζυμώνεται αποκλειστικά σε άλμη ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία εκπίκρανσης. Ο καρπός είναι μεσαίας σκληρότητας και τραγανότητας με μέτρια ινώδη σύσταση. Κατά τη δοκιμή εντοπίζεται μέτρια αλμυρότητα ενώ αναδύεται ένα γλυκό άρωμα και μία μέτρια πικρή και ήπια ξινή γεύση. Αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό σε φρέσκες δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, λευκό κρέας ή μπορεί απλά να συνδυαστεί με λευκό ξηρό οίνο και μπύρα.

Εξαντλημένο


Κωδικός προϊόντος MMD 006 Κατηγορία Ετικέτα


Share
Περιγραφή
Mix & Match Βόρεια Ελλάδα  Βόρεια Ελλάδα αποκαλούμε το γεωγραφικό τμήμα που περιλαμβάνει τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα η ανατολική Μακεδονία, είναι πολύμορφη, με σημαντικούς ορεινούς όγκους, εύφορα λεκανοπέδια που περικλείονται σε λοφοσειρές και αρκετούς ποταμούς. Το κλίμα εξαρτάται από τη μορφολογία του εδάφους αλλά στις ημιπεδινές περιοχές που προσεγγίζουν τη θαλασσινή αύρα του Βορείου Αιγαίου, είναι εύκρατο και προσφέρεται για μία σειρά καλλιεργειών όπως η καλλιέργεια της ελιάς. Με αυτόχθονες ποικιλίες ελιάς όπως η Θασίτικη και η Χαλκιδικής, που αντλούν την ονομασία τους από το εγγύς νησί της Θάσου και τη γνωστή περιοχή της Χαλκιδικής, παράγεται το Elaikos Blend Selection EVOO, το οποίο συνδυάζοντας τρεις ποικιλίες (Θασίτικη, Χαλκιδικής και Κορωνέϊκη), αναδεικνύει πολύπλοκα φρουτώδη αρώματα με πικάντικες νότες στη γεύση. Απομονώνοντας τη Θασίτικη ποικιλία, γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο για την παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς Θρούμπας Θάσου, δημιουργήθηκε το Elaikos Thasitiki Selection EVOO, με πλούσια φρουτώδη αρώματα και γεύσεις. Η Θράκη, το βορειότερο άκρο της Ελλάδος, έχει έντονο ορεινό ανάγλυφο αλλά και ημιπεδινές και πεδινές περιοχές όπου το κλίμα είναι εύκρατο, σχεδόν μεσογειακό, χάρις στην θαλασσινή αύρα του Θρακικού πελάγους. Η διαφοροποίηση των υψομετρικών συνθηκών δημιουργεί κατά τόπους μικροκλίματα, όπου φιλοξενούνται διάφορα είδη καλλιέργειας μεταξύ των οποίων και της ελιάς. Συγκεκριμένα στην αρχέγονη περιοχή της Μάκρης, εκεί όπου ευδοκιμεί κατά αποκλειστικότητα η ποικιλία ελιάς Μάκρης, βρίσκεται ο λόφος Κώνος, από τον οποίο αντλεί την ονομασία του το Konos Premium Edition EVOO, ένα μονοποικιλιακό ελαιόλαδο της τοπικής ποικιλίας με πολύπλοκα αρώματα και γευστική ισορροπία.      
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 3.50 kg
Κατηγορία

Mix & Match Deals

Καλλιέργια

Συμβατική

Μέγεθος

3 x 500ml (16,9 oz) + 520g (300g στραγγιστό βάρος + 220g βάρος υγρών)

Ποικιλία

Χαλκιδικής, Κορωνέϊκη, Θασίτικη, Μάκρης

Συγκομιδή

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2021

Eating suggestions

Διεθνή Βραβεία

Elaikos Blend Selection EVOO 2020 Berlin GOOA – Gold 2020 New York IOOC – Gold 2018 London IOOC – Gold 2017 London IOOC – Gold 2017 New York IOOC – Silver Konos Premium Edition EVOO 2020 Athena IOOC – Silver 2019 Evo IOOC – Silver 2018 Athena IOOC – Silver 2018 London IOOC – Gold 2017 Athena IOOC – Gold Elaikos Thasitiki Selection EVOOΦυσικές Ανάμικτες Ελιές Μάκρης σε Άλμη: 2020 Taste Olymp Awards – Gold
Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Mix & Match Βόρεια Ελλάδα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0