Ol’eve Faros Sigri Estate Organic EVOO 3L

72.00

Το Ol’eve Faros Sigri Estate Organic EVOO είναι ένα πολυποικιλιακό βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από γηγενείς, ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες ελιάς, οι οποίες όλες φύουν σε μία ενιαία έκταση 2.000 στρεμμάτων στο Σίγρι της Λέσβου. Δώδεκα διαφορετικές ποικιλίες όπως η Αδραμυτινή, η Κολοβή, η Κορωνέϊκη, η Καλαμών, η Χαλκιδικής, η Μαυρολιά, η Αρμπεκίνα, η FS17, η Λετσίνο, η Αρικόμπι, η Πικουάλ και η Μελολιά, αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο γεύσεων και αρωμάτων.

Το Ol’eve Organic Faros Sigri EVOO αποτελεί αναμφίβολα το πιο αντιπροσωπευτικό προϊόν της εταιρείας καθώς αφενός αναδεικνύει τις διαφορετικές ποικιλίες ελαιόδεντρων που καλλιεργούνται στον ίδιο τόπο ενώ ταυτόχρονα προβάλλει το όραμα για ένα πρότυπο οικοσύστημα ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Το οργανοληπτικό προφίλ του προϊόντος χαρακτηρίζεται από την πολυπλοκότητα των αρωμάτων με ένα έντονο φρουτώδες αποτύπωμα ενώ ένα μέτριο προς έντονο πικρό και πικάντικο στοιχείο κάνει αισθητή την παρουσία του απογειώνοντας τη γευστική εμπειρία.

ΕξαντλημένοShare
Περιγραφή
Falcon S.A. – Ol’eve Faros Sigri Estate Organic EVOO 3L

Η οικογενειακή επιχείρηση Falcon S.A. με το εμπορικό σήμα Oleve δραστηριοποιείται στο Σίγρι, ένα χωριό στο δυτικό τμήμα της Λέσβου, σε μία έκταση 2.000 στρεμμάτων, στην οποία έχουν δημιουργήσει τα τελευταία 15 χρόνια, ένα πρότυπο οικοσύστημα χλωρίδας και πανίδας με γνώμονα την αειφορία, τη βιοποικιλότητα και τη βιολογική γεωργία.

Στην έκταση η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις ακτές του Αιγαίου Πελάγους, με ήπιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χρόνου και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, καλλιεργούνται 40.000 ελαιόδεντρα διαφορετικών ποικιλιών, σε ένα έδαφος το οποίο εμπλουτίζεται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά όπως κομπόστ φυκιών, πλούσιο σε ευεργετικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ζωικά υποπροϊόντα και υπολείμματα κλαδεμάτων. Η συνύπαρξη άλλων καρποφόρων και μη δέντρων συμβάλλει καθοριστικά στη βιοποικιλότητα της περιοχής ενώ αποτελεί ταυτόχρονα καταφύγιο για χιλιάδες πουλιά και ζώα. Το εγχείρημα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβίωση μίας άλλοτε ερημωμένης περιοχής, προσφέροντας εργασία στον εντόπιο πληθυσμό και προσελκύοντας μία σειρά άλλων επαγγελμάτων, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τη δέσμευση της εταιρείας στην αξία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, απαλείφοντας ταυτόχρονα το ανθρακικό αποτύπωμα 2000 ανθρώπων. Η επιχείρηση είναι πλήρως καθετοποιημένη ακολουθώντας μία γραμμική παραγωγή η οποία προσαρμόζεται στην ποιότητα, την ποικιλία και το βαθμό ωρίμανσης του καρπού. Το τεχνολογικά προηγμένο διφασικό ελαιοτριβείο το οποίο βρίσκεται στην ίδια έκταση εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές για την ελαιοποίηση του καρπού, αναγνωρίζοντας την ποικιλία και το βαθμό ωρίμανσής του ενώ όλα τα στάδια παρακολουθούνται και ελέγχονται ψηφιακά.

Η καλλιέργεια διαφορετικών ποικιλιών ελιάς, πραγματοποιείται σε μία έκταση που χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη βιοποικιλότητα, συγκεκριμένα φιλοξενεί μεταξύ άλλων, καρποφόρα δέντρα όπως συκιές, ροδιές και φυστικόδεντρα μέχρι φοίνικες και κυπαρίσσια, πουλιά και ζώα από γλάρους και χήνες μέχρι γεράκια και κορμοράνους ενώ το έδαφος εμπλουτίζεται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά με κύρια πρωτοτυπία το κομπόστ φυκιών, ένα λίπασμα βιολογικής προέλευσης. Σε συνδυασμό με το εύφορο κλίμα της περιοχής καθώς και με τις άρτιες μεθόδους καλλιέργειας, συγκομιδής, ελαιοποίησης και αποθήκευσης που προσφέρει μία πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή και μία αφοσιωμένη και εξειδικευμένη ομάδα, η ποιότητα του τελικού προϊόντος είναι εξασφαλισμένη.

Η συγκομιδή ξεκινάει στις αρχές Οκτώβρη και πραγματοποιείται αποκλειστικά με μηχανικές μεθόδους διασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα του καρπού. Στη συνέχεια, ο καρπός μεταφέρεται άμεσα στο πρότυπο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο για να ακολουθήσει η διφασική μέθοδος ελαιοποίησης και το άμεσο φιλτράρισμα με τη χρήση οικολογικών φίλτρων. Η αποθήκευση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας καθώς και η προσθήκη αζώτου εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα και διατηρησιμότητα του τελικού προϊόντος.

Η εταιρεία πραγματοποιεί ενδελεχής ελέγχους και αναλύσεις στις εγκαταστάσεις της με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό σε κάθε παρτίδα.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για την παραγωγή του Ol’eve Faros Sigri Estate Organic EVOO είναι οι Αδραμυτιανή, Κολοβή, Κορωνέϊκη, Καλαμών, Χαλκιδικής, Μαυρολιά, Αρμπεκίνα, FS17, Λετσίνο, Αρικόμπι, Πικουάλ και Μελολιά.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 3.100 kg
Κατηγορία

Βιολογικό

Καλλιέργια

Βιολογική

Μέγεθος

3.0 lt

Γεωγραφική Περιοχή

Βόρειο Αιγαίο

Νομός

Λέσβος – Σίγρι

Ποικιλία

Piqual, Αδραμυτινή, Αρμπεκίνα, Κολοβή, Κορωνέϊκη, Μαυρολιά, Χαλκιδικής

Οξύτητα

0.30

Αρ. Υπεροξειδίων

4.6, mEq O2/kg

Συγκομιδή

Οκτώβριος 2022

Ημ. Λήξης

Μάϊος 2024

Γαστρονομικές προτάσεις

Σεβίτσε με φραγκόσυκο και γκρέιπφρουτ

Διεθνή Βραβεία

Πρόσφατα Διεθνή Βραβεία

2022

Berlin OOC

Gold

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Ol’eve Faros Sigri Estate Organic EVOO 3L”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0