Laurel & Flame Olympia PGI Organic EVOO

31.50

Το Laurel & Flame Olympia PGI είναι ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις ποικιλίες Κορωνέïκη και τη γηγενή Κολιρέïκη το οποίο φέρει την ένδειξη της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, πιστοποιώντας την προέλευση του από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Η συγκομιδή πραγματοποιείται κατά τους μήνες Οκτώβριο έως Νοέμβριο όταν ο καρπός είναι άγουρος ενώ ακολουθεί η άμεση ελαιοποίηση στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο της οικογένειας, το φιλτράρισμα και η εμφιάλωση με τη χρήση αζώτου.

Όπως η φλόγα ήταν το δώρο του Προμηθέα στην ανθρωπότητα και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι και αυτό το προϊόν αποτελεί μύηση στον κόσμο του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και αναβίωση ενός αρχαίου δώρου της θεάς Αθηνάς, προβάλλοντας ήπια χαρακτηριστικά ώριμων φρούτων στη μύτη τα οποία συνοδεύονται αρμονικά από ήπιες νότες πικρού και πικάντικου στοιχείου αφήνοντας μία βελούδινη αίσθηση ως επίγευση στο στόμα.

8 σε απόθεμαShare
Περιγραφή
The Olive Temple – Laurel & Flame Olympia PGI Organic EVOO

Η οικογένεια Καράμπελα μετρά ήδη τέσσερις γενιές στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Όταν ο Δημήτρης Καράμπελας, τρίτης γενιάς απόγονος, και η Franca Magrini, ενώθηκαν σε ένα κοινό όραμα, μεταφέροντας τις παραδόσεις δύο μεσογειακών χωρών πάνω στην ελαιοκαλλιέργεια καθώς και την κοινή τους αγάπη για τον ιερό αυτό τόπο, δημιούργησαν το 2008 την εταιρεία  «Agriturismo Magna Grecia».  Οι δραστηριότητες της εταιρείας αφορούν την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή, την προώθηση των προϊόντων που παράγει η οικογένεια ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημείο αναφοράς προάγοντας την κουλτούρα και την παράδοση της Αρχαίας Ολυμπίας που αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους γονείς τους, ο Αλέξης και ο Φραντσέσκο, εμπνεόμενοι από την ιστορία και την παράδοση του τόπου, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας και του τελικού προϊόντος, δημιούργησαν το The Olive Temple, ένα «ναό» αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελιά. Με σπουδές στο Πολυτεχνείο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αντίστοιχα, ένωσαν τα γνωστικά τους αντικείμενα εκμεταλλευόμενοι τους ιδιόκτητους ελαιώνες 180 στρεμμάτων, δίπλα στους οποίους εγκατέστησαν το σύγχρονο διφασικό ελαιοτριβείο από την Τοσκάνη, οι καινοτόμες λειτουργίες του οποίου διασφαλίζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και την υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου ενώ ταυτόχρονα φέρουν την πιστοποίηση ISO και HACCP για την παραγωγή, αποθήκευση και τυποποίηση του τελικού προϊόντος. Ο σεβασμός και η εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον με κυρίαρχα δεδομένα το μεσογειακό κλίμα της περιοχής, ιδανικό για την καλλιέργεια της ελιάς, την τοποθεσία των ελαιώνων σε χαμηλό υψόμετρο και σε εύφορες πεδιάδες, μεταξύ των ποταμών Αλφειό και Κλάδεο σημαντικοί για την άρδευση των καλλιεργειών, επιτάσσουν την επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας και τη διαχείριση και ανακύκλωση των υπολειμμάτων της καλλιέργειας και παραγωγής τα οποία χρησιμοποιούνται ως λίπασμα αλλά και καύσιμο καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες της εγκατάστασης. Η προσήλωση στην ποιότητα των προϊόντων μεταφέροντας πολύτιμη γνώση προς τον καταναλωτή εκφράζεται μέσα από το καινοτόμο εγχείρημα «My ID Project», το οποίο μέσω ενός μοναδικού QR code που φέρει κάθε συσκευασία, ενημερώνει για την προέλευση και καλλιέργεια, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (χημική ανάλυση και οργανοληπτική αξιολόγηση) και τις γαστρονομικές προτάσεις του κάθε προϊόντος.

Τα προϊόντα υπό τη σκέπη του The Olive Temple, αναπτύσσονται σε δύο ξεχωριστές συλλογές, η πρώτη «Laurel & Flame» αφορά κυρίως βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα πρώιμης κυρίως συγκομιδής με ιδιαίτερα γευσιγνωσικά χαρακτηριστικά και σε περιορισμένη ποσότητα ενώ η δεύτερη «Olympian Myth» προβάλλει κατά κύριο λόγο την Κορωνέïκη ποικιλία και σε μικρότερο βαθμό την τοπική Κολιρέïκη, από ημιώριμους και ώριμους καρπούς με ηπιότερα χαρακτηριστικά, η οποία προορίζεται για καθημερινή χρήση. Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα των δύο συλλογών φέρουν τον Ισχυρισμό Υγείας ενώ έχουν αποσπάσει το Χρυσό Βραβείο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για την παραγωγή του προϊόντος Laurel & Flame Olympia PGI Organic EVOO, είναι η Κορωνέϊκη και η Κολιρέϊκη.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 1.010 kg
Μέγεθος

500 ml

Κατηγορία

Βιολογικό

Καλλιέργια

Βιολογική

Γεωγραφική Περιοχή

Πελοπόννησος

Γεωγραφική Ένδειξη

ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη)

Νομός

Ηλεία – Αρχαία Ολυμπία

Ποικιλία

Κολιρέϊκη, Κορωνέϊκη

Οξύτητα

0.12

Αρ. Υπεροξειδίων

2.4, mEq O2/kg

Συγκομιδή

Νοέμβριος 2022

Ημ. Λήξης

Μάϊος 2024

Γαστρονομικές προτάσεις

#

Διεθνή Βραβεία

Πρόσφατα Διεθνή Βραβεία

2022

Berlin GOOA

Platinum

2022

Athena IOOC

Gold

2022

New York IOOC

Gold

2022

Canada IOOC

Platinum

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Laurel & Flame Olympia PGI Organic EVOO”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0