There may be a delay of 1-2 days in the delivery of your orders, due to increased workload of the postal and courrier companies.

Olympian Myth Koroneiki EVOO 750 ml

19.90

Το Olympian Myth Koroneiki EVOO είναι ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την πιο διαδεδομένη ελληνική ποικιλία, την Κορωνέϊκη. Η συγκομιδή ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, πραγματοποιείται κατά το μήνα  Νοέμβριο, από επιλεγμένα ελαιόδεντρα διαφορετικών ηλικιών, 5 έως 70 ετών, που φύουν σε όλη την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Η άμεση ελαιοποίηση στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο της οικογένειας, το φιλτράρισμα και η εμφιάλωση με τη χρήση αζώτου, προσδίδει υψηλή διατροφική αξία στο προϊόν και ένα απαράμιλλο γευστικό αποτύπωμα στις καθημερινές γαστρονομικές σας δημιουργίες.

Το απόλυτα ισορροπημένο οργανοληπτικό προφίλ, με ένα μέτριας έντασης φρουτώδες άρωμα και ένα μέτριο πικρό και πικάντικο στοιχείο, αποτυπώνει την τυπική φρεσκάδα της Κορωνέϊκης ποικιλίας με έμφαση στην αγκινάρα και την τομάτα, το οποίο συνοδεύει θαυμάσια πιάτα λαχανικών, σούπες και λευκό κρέας.Share
Περιγραφή

The Olive Temple – Olympian Myth Koroneiki EVOO

Η οικογένεια Καράμπελα μετρά ήδη τέσσερις γενιές στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Όταν ο Δημήτρης Καράμπελας, τρίτης γενιάς απόγονος, και η Franca Magrini, ενώθηκαν σε ένα κοινό όραμα, μεταφέροντας τις παραδόσεις δύο μεσογειακών χωρών πάνω στην ελαιοκαλλιέργεια καθώς και την κοινή τους αγάπη για τον ιερό αυτό τόπο, δημιούργησαν το 2008 την εταιρεία  «Agriturismo Magna Grecia».  Οι δραστηριότητες της εταιρείας αφορούν την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή, την προώθηση των προϊόντων που παράγει η οικογένεια ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημείο αναφοράς προάγοντας την κουλτούρα και την παράδοση της Αρχαίας Ολυμπίας που αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους γονείς τους, ο Αλέξης και ο Φραντσέσκο, εμπνεόμενοι από την ιστορία και την παράδοση του τόπου, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας και του τελικού προϊόντος, δημιούργησαν το The Olive Temple, ένα «ναό» αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελιά. Με σπουδές στο Πολυτεχνείο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αντίστοιχα, ένωσαν τα γνωστικά τους αντικείμενα εκμεταλλευόμενοι τους ιδιόκτητους ελαιώνες 180 στρεμμάτων, δίπλα στους οποίους εγκατέστησαν το σύγχρονο διφασικό ελαιοτριβείο από την Τοσκάνη, οι καινοτόμες λειτουργίες του οποίου διασφαλίζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και την υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου ενώ ταυτόχρονα φέρουν την πιστοποίηση ISO και HACCP για την παραγωγή, αποθήκευση και τυποποίηση του τελικού προϊόντος. Ο σεβασμός και η εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον με κυρίαρχα δεδομένα το μεσογειακό κλίμα της περιοχής, ιδανικό για την καλλιέργεια της ελιάς, την τοποθεσία των ελαιώνων σε χαμηλό υψόμετρο και σε εύφορες πεδιάδες, μεταξύ των ποταμών Αλφειό και Κλάδεο σημαντικοί για την άρδευση των καλλιεργειών, επιτάσσουν την επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας και τη διαχείριση και ανακύκλωση των υπολειμμάτων της καλλιέργειας και παραγωγής τα οποία χρησιμοποιούνται ως λίπασμα αλλά και καύσιμο καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες της εγκατάστασης. Η προσήλωση στην ποιότητα των προϊόντων μεταφέροντας πολύτιμη γνώση προς τον καταναλωτή εκφράζεται μέσα από το καινοτόμο εγχείρημα «My ID Project», το οποίο μέσω ενός μοναδικού QR code που φέρει κάθε συσκευασία, ενημερώνει για την προέλευση και καλλιέργεια, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (χημική ανάλυση και οργανοληπτική αξιολόγηση) και τις γαστρονομικές προτάσεις του κάθε προϊόντος.

Τα προϊόντα υπό τη σκέπη του The Olive Temple, αναπτύσσονται σε δύο ξεχωριστές συλλογές, η πρώτη «Laurel & Flame» αφορά κυρίως βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα πρώιμης κυρίως συγκομιδής με ιδιαίτερα γευσιγνωσικά χαρακτηριστικά και σε περιορισμένη ποσότητα ενώ η δεύτερη «Olympian Myth» προβάλλει κατά κύριο λόγο την Κορωνέïκη ποικιλία και σε μικρότερο βαθμό την τοπική Κολιρέïκη, από ημιώριμους και ώριμους καρπούς με ηπιότερα χαρακτηριστικά, η οποία προορίζεται για καθημερινή χρήση. Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα των δύο συλλογών φέρουν τον Ισχυρισμό Υγείας ενώ έχουν αποσπάσει το Χρυσό Βραβείο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η ποικιλία που καλλιεργείται για την παραγωγή του προϊόντος Olympian Myth Koroneiki EVOO, είναι η Κορωνέϊκη.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.850 kg
Μέγεθος

750 ml

Κατηγορία

Εξαιρετικό Παρθένο

Καλλιέργια

Συμβατική

Γεωγραφική Περιοχή

Πελοπόννησος

Νομός

Ηλεία – Αρχαία Ολυμπία

Ποικιλία

Κορωνέϊκη

Οξύτητα

0.21

Αρ. Υπεροξειδίων

5.3, mEq O2/kg

Συγκομιδή

Νοέμβριος 2022

Ημ. Λήξης

Ιούνιος 2024

Γαστρονομικές προτάσεις

#

Διεθνή Βραβεία

Πρόσφατα Διεθνή Βραβεία

2022

Athena IOOC

Double Gold

2022

London IOOC

Platinum

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Olympian Myth Koroneiki EVOO 750 ml”

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0