Olympian Myth Green Olives

7.90

Οι επιτραπέζιες ελιές Olympian Myth Green Olives της εταιρείας Olive Temple, είναι ένα προϊόν πρώιμης ωρίμανσης. Μετά την πρώτη διαλογή, ο καρπός ζυμώνεται αποκλειστικά σε άλμη ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία εκπίκρανσης.

Ο καρπός είναι κρουστός λόγο της πρώιμης ωρίμανσης και αναδύει ένα πλούσιο άρωμα με πικρά χαρακτηριστικά στη γεύση. Αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό ενός ποτού ενώ ταιριάζει απόλυτα σε φρέσκιες σαλάτες καθώς και σε καθημερινές γαστρονομικές παρασκευές.


Κωδικός προϊόντος TOOLY002 Κατηγορία


Share
Περιγραφή
The Olive Temple – Olympian Myth Green Olives

Η οικογένεια Καράμπελα μετρά ήδη τέσσερις γενιές στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Όταν ο Δημήτρης Καράμπελας, τρίτης γενιάς απόγονος, και η Franca Magrini, ενώθηκαν σε ένα κοινό όραμα, μεταφέροντας τις παραδόσεις δύο μεσογειακών χωρών πάνω στην ελαιοκαλλιέργεια καθώς και την κοινή τους αγάπη για τον ιερό αυτό τόπο, δημιούργησαν το 2008 την εταιρεία  «Agriturismo Magna Grecia».  Οι δραστηριότητες της εταιρείας αφορούν την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή, την προώθηση των προϊόντων που παράγει η οικογένεια ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημείο αναφοράς προάγοντας την κουλτούρα και την παράδοση της Αρχαίας Ολυμπίας που αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους γονείς τους, ο Αλέξης και ο Φραντσέσκο, εμπνεόμενοι από την ιστορία και την παράδοση του τόπου, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας και του τελικού προϊόντος, δημιούργησαν το The Olive Temple, ένα «ναό» αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελιά. Με σπουδές στο Πολυτεχνείο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αντίστοιχα, ένωσαν τα γνωστικά τους αντικείμενα εκμεταλλευόμενοι τους ιδιόκτητους ελαιώνες 180 στρεμμάτων, δίπλα στους οποίους εγκατέστησαν το σύγχρονο διφασικό ελαιοτριβείο από την Τοσκάνη, οι καινοτόμες λειτουργίες του οποίου διασφαλίζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και την υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου ενώ ταυτόχρονα φέρουν την πιστοποίηση ISO και HACCP για την παραγωγή, αποθήκευση και τυποποίηση του τελικού προϊόντος. Ο σεβασμός και η εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον με κυρίαρχα δεδομένα το μεσογειακό κλίμα της περιοχής, ιδανικό για την καλλιέργεια της ελιάς, την τοποθεσία των ελαιώνων σε χαμηλό υψόμετρο και σε εύφορες πεδιάδες, μεταξύ των ποταμών Αλφειό και Κλάδεο σημαντικοί για την άρδευση των καλλιεργειών, επιτάσσουν την επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας και τη διαχείριση και ανακύκλωση των υπολειμμάτων της καλλιέργειας και παραγωγής τα οποία χρησιμοποιούνται ως λίπασμα αλλά και καύσιμο καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες της εγκατάστασης.

Η συγκομιδή του καρπού που προορίζεται για επιτραπέζια χρήση γίνεται αποκλειστικά με το χέρι  και ξεκινά στα μέσα του Οκτώβρη, με μεθόδους που διασφαλίζουν την ακεραιότητα των καρπών και την ταχύτατη συγκέντρωση τους. Μετά από αυστηρή διαλογή, οι καρποί πλένονται και οδηγούνται σε βαρέλια ζύμωσης και εκπίκρανσης με φυσικό τρόπο (απουσία συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων) ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδικασία διάρκειας τριών μηνών. Η μεταποίηση και αποθήκευση του καρπού γίνεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις εντός του κτήματος, όπου τηρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Στη συνέχεια οι ελιές τυποποιούνται σε συσκευασίες vacuum, διατηρώντας έτσι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.300 kg
Κατηγορία

Επιτραπέζιες ελιές

Καλλιέργια

Συμβατική

Μέγεθος

250 gr

Γεωγραφική Περιοχή

Πελοπόννησος

Νομός

Ηλεία – Αρχαία Ολυμπία

Ποικιλία

Αμφίσσης

Συγκομιδή

2022

Ημ. Λήξης

Φεβρουάριος 2024

Eating Suggestions

Διεθνή Βραβεία

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Olympian Myth Green Olives”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0