Agriston Argilos IV Mild EVOO 3L

61.80

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Agriston Argilos IV Mild παράγεται από τις ποικιλίες Χαλκιδικής, Μεγαρίτικη και Κορωνέϊκη. Η συγκομιδή του καρπού πραγματοποιείται σε ποιό ώριμο στάδιο κατά το μήνα Νοέμβριο προσδίδοντας υψηλή διατροφική αξία στο προϊόν καθώς και ώριμα αρώματα φρούτων και βοτάνων.

Ο συνδυασμός των τριών ποικιλιών αποτυπώνει ένα πλούσιο οργανοληπτικό προφίλ καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα γευστικών αποχρώσεων, ξεκινώντας από ένα μέτριο φρουτώδες άρωμα ώριμων φρούτων και βοτάνων αποτυπώνοντας τον κομψό και ήπιο χαρακτήρα του και δημιουργώντας ταυτόχρονα μία ευχαρίστηση στον ουρανίσκο κατά τη δοκιμή του, συνοδευόμενη από ένα μέτριο πικάντικο και ένα μέτριο προς ήπιο πικρό στοιχείο στη γεύση.Share
Περιγραφή
Agriston – Agriston Argilos IV Mild EVOO 3L

Στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Καβάλας, γνωστό για την ευφορία του εδάφους του και τις πολλές και μεγάλες πηγές του, και σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, καλλιεργούνται τα ελαιόδεντρα της οικογένειας Χρυσαφούδη, με τη διακριτική ονομασία Agriston, μία σύνθετη λέξη αποτελούμενη από τις λέξεις γεωργία (agriculture) και αριστεία (ariston), προσδιορίζοντας έτσι εύληπτα τον σκοπό του εγχειρήματος.

Η αύρα του Αιγαίου Πελάγους, οι ήπιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χρόνου, τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ταυτόχρονα με την ιδιόμορφη σύσταση του εδάφους με χαρακτηριστικά το αργιλώδες, αμμώδες και ασβεστώδες στοιχείο, συνθέτουν ένα μικροκλίμα ιδανικό για την καλλιέργεια διαφόρων ποικιλιών ελιάς. Η αγάπη της οικογένειας Χρυσαφούδη για την τέχνη της ελαιοκαλλιέργειας ενσωματώνει παραδοσιακές γνώσεις και πρακτικές σε συνδυασμό με σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας και ελαιοποίησης, παραμένοντας πάντα προσηλωμένοι στην παραγωγή άριστης ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Προς αυτή την κατεύθυνση και με γνώμονα την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας υπό τον έλεγχο τους, δημιούργησαν ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο με εξοπλισμό PIERALISI με Protoreattore, μέγιστης θερμοκρασίας 25o C. Στους ελαιώνες εφαρμόζεται η συμβατική μέθοδος καλλιέργειας με ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση φυτοφαρμάκων καθώς στην περιοχή μεγάλο μέρος της παραγωγής ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς, ως επί το πλείστων ποικιλίας Χαλκιδικής για την οποία φημίζεται, ακολουθεί υπό την καθοδήγηση Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τη μέθοδο της γεωργίας ακριβείας, η οποία αποτελεί το καταλληλότερο εργαλείο για τη βιώσιμη διαχείριση της παραγωγής και του αγροτικού περιβάλλοντος.

Η συγκομιδή ξεκινάει στις αρχές Οκτώβρη και πραγματοποιείται αποκλειστικά με μηχανικές μεθόδους διασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα του καρπού. Στη συνέχεια, ο καρπός μεταφέρεται άμεσα στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο για να ακολουθήσει η ελαιοποίηση, το άμεσο φιλτράρισμα, και η αποθήκευση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας με την προσθήκη αζώτου, η οποία εφαρμόζεται και κατά την εμφιάλωση, εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα και διατηρησιμότητα του τελικού προϊόντος.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για την παραγωγή του Agriston Argilos IV Mild EVOO είναι η Χαλκιδικής, η Μεγαρίτικη και η Κορωνέϊκη.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 3.000 kg
Κατηγορία

Εξαιρετικό Παρθένο

Καλλιέργια

Συμβατική

Μέγεθος

3.0 lt

Γεωγραφική Περιοχή

Ανατολική Μακεδονία

Νομός

Καβάλας

Ποικιλία

Κορωνέϊκη, Μεγαρίτικη, Χαλκιδικής

Συγκομιδή

Νοέμβριος 2023

Ημ. Λήξης

Ιούλιος 2025

Γαστρονομικές προτάσεις

#

Διεθνή Βραβεία

Πρόσφατα Διεθνή Βραβεία

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Agriston Argilos IV Mild EVOO 3L”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0