There may be a delay of 1-2 days in the delivery of your orders, due to increased workload of the postal and courrier companies.

Ol’eve Early Harvest Organic EVOO

15.80

Το Ol’eve Early Harvest Organic EVOO είναι ένα μονοποικιλιακό βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη γηγενή ποικιλία Κολοβή.

Το πρότυπο οικοσύστημα καθώς και το πάθος των ανθρώπων που το δημιούργησαν συμβάλλει καθοριστικά στο οργανοληπτικό προφίλ του προϊόντος, ταξιδεύοντας μας σε μία γευστική εμπειρία, ξεκινώντας από το έντονο φρουτώδες άρωμα φρεσκοκομμένου γρασιδιού και αγκινάρας, το οποίο απογειώνεται στο στόμα με ένα μέτριο πικρό και ένα μέτριο προς έντονο πικάντικο με κομψές νότες ξηρών καρπών, προσδίδοντας χαρακτήρα και αφήνοντας ένα ευγενικό αποτύπωμα το οποίο δραπετεύει διακριτικά από την παλέτα μας.Share
Περιγραφή

Falcon S.A. – Ol’eve Kolovi Early Harvest Organic EVOO

Η οικογενειακή επιχείρηση Falcon S.A. με το εμπορικό σήμα Oleve δραστηριοποιείται στο Σίγρι, ένα χωριό στο δυτικό τμήμα της Λέσβου, σε μία έκταση 2.000 στρεμμάτων, στην οποία έχουν δημιουργήσει τα τελευταία 15 χρόνια, ένα πρότυπο οικοσύστημα χλωρίδας και πανίδας με γνώμονα την αειφορία, τη βιοποικιλότητα και τη βιολογική γεωργία.

Στην έκταση η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις ακτές του Αιγαίου Πελάγους, με ήπιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χρόνου και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, καλλιεργούνται 40.000 ελαιόδεντρα διαφορετικών ποικιλιών, σε ένα έδαφος το οποίο εμπλουτίζεται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά όπως κομπόστ φυκιών, πλούσιο σε ευεργετικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ζωικά υποπροϊόντα και υπολείμματα κλαδεμάτων. Η συνύπαρξη άλλων καρποφόρων και μη δέντρων συμβάλλει καθοριστικά στη βιοποικιλότητα της περιοχής ενώ αποτελεί ταυτόχρονα καταφύγιο για χιλιάδες πουλιά και ζώα. Το εγχείρημα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβίωση μίας άλλοτε ερημωμένης περιοχής, προσφέροντας εργασία στον εντόπιο πληθυσμό και προσελκύοντας μία σειρά άλλων επαγγελμάτων, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τη δέσμευση της εταιρείας στην αξία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, απαλείφοντας ταυτόχρονα το ανθρακικό αποτύπωμα 2000 ανθρώπων. Η επιχείρηση είναι πλήρως καθετοποιημένη ακολουθώντας μία γραμμική παραγωγή η οποία προσαρμόζεται στην ποιότητα, την ποικιλία και το βαθμό ωρίμανσης του καρπού. Το τεχνολογικά προηγμένο διφασικό ελαιοτριβείο το οποίο βρίσκεται στην ίδια έκταση εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές για την ελαιοποίηση του καρπού, αναγνωρίζοντας την ποικιλία και το βαθμό ωρίμανσής του ενώ όλα τα στάδια παρακολουθούνται και ελέγχονται ψηφιακά.

Η καλλιέργεια της Κολοβής πραγματοποιείται σε μία έκταση που χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη βιοποικιλότητα, συγκεκριμένα φιλοξενεί ελαιόδεντρα διαφορετικών ποικιλιών, καρποφόρα δέντρα από συκιές, ροδιές και φυστικόδεντρα μέχρι φοίνικες και κυπαρίσσια, πουλιά και ζώα από γλάρους και χήνες μέχρι γεράκια και κορμοράνους ενώ το έδαφος εμπλουτίζεται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά με κύρια πρωτοτυπία το κομπόστ φυκιών, ένα λίπασμα βιολογικής προέλευσης. Σε συνδυασμό με το εύφορο κλίμα της περιοχής καθώς και με τις άρτιες μεθόδους καλλιέργειας, συγκομιδής, ελαιοποίησης και αποθήκευσης που προσφέρει μία πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή και μία αφοσιωμένη και εξειδικευμένη ομάδα, η ποιότητα του τελικού προϊόντος είναι εξασφαλισμένη.

Η συγκομιδή ξεκινάει στις αρχές Οκτώβρη και πραγματοποιείται αποκλειστικά με μηχανικές μεθόδους διασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα του καρπού. Στη συνέχεια, ο καρπός μεταφέρεται άμεσα στο πρότυπο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο για να ακολουθήσει η διφασική μέθοδος ελαιοποίησης και το άμεσο φιλτράρισμα με τη χρήση οικολογικών φίλτρων. Η αποθήκευση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας καθώς και η προσθήκη αζώτου εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα και διατηρησιμότητα του τελικού προϊόντος.

Η εταιρεία πραγματοποιεί ενδελεχής ελέγχους και αναλύσεις στις εγκαταστάσεις της με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό σε κάθε παρτίδα.

Η ποικιλία που καλλιεργείται για την παραγωγή του Ol’eve Early Harvest Organic EVOO είναι η Κολοβή.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.840 kg
Κατηγορία

Βιολογικό

Καλλιέργια

Βιολογική

Μέγεθος

500 ml

Γεωγραφική Περιοχή

Βόρειο Αιγαίο

Νομός

Λέσβος – Σίγρι

Ποικιλία

Κολοβή

Οξύτητα

0.21

Αρ. Υπεροξειδίων

6.3

Συγκομιδή

Σεπτέμβριος 2021

Ημ. Λήξης

Μάϊος 2023

Γαστρονομικές προτάσεις

Σεβίτσε με φραγκόσυκο και γκρέιπφρουτ

Διεθνή Βραβεία

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ol’eve Early Harvest Organic EVOO”