εικόνα με κορμό δένδρου ελιάς

Η ιδέα

Οι ιδέες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα και ελπίζουμε και του αύριο, διαγράφουν μία πορεία στην ιστορία, στο χθες, για να ενσωματώσουν την αποκτηθείσα γνώση και εμπειρία στη σημερινή πραγματικότητα. Η ελιά, ιερή και λατρευτική, ιαματική και καλλωπιστική, μέγιστα θρεπτική, διαγράφει ήδη μια πορεία αιώνων συσσωρεύοντας έναν αστείρευτο πλούτο σε γνώση και εμπειρίες προσδίδοντας σε αυτή τα συνώνυμα της ευζωίας και της μακροζωίας.

Στην Ελλάδα σήμερα η παρουσία της ελιάς είναι διάχυτη (στη φύση) αλλά συγκεντρώνεται κυρίως γύρω από τη διατροφική της αξία και τις εκφάνσεις της στην ανθρώπινη δραστηριότητα της ελαιοκομίας. Εστιάζοντας λοιπόν στις αντικειμενικές δυνατότητες της χώρας, της δεδομένης δηλαδή παραγωγής σε ποσότητα αλλά της συνεχούς και αναγκαίας διεύρυνσης σε ποιότητα, στοχεύουμε στη διάδοση της ανώτατης ποιότητας ελαιολάδου, την επιτομή του ελαιολάδου, δηλαδή του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, δημιουργώντας ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

Για το σκοπό αυτό και με οδηγό τη μακρόχρονη μνήμη της ελιάς που διασταυρώνεται αδιάλειπτα με τα ιστορικά δρώμενα του ανθρώπου και με σεβασμό και αγάπη στην τέχνη της ελαιοκομίας, ιχνηλατήσαμε την Ελλάδα σε αναζήτηση ποικιλιών και ετικετών εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που αποτελούν την Επιτομή της ποιότητας.

Δημήτρης Σαραντόπουλος φωτογραφία Δημήτρης Σαραντόπουλος υπογραφή

Δημήτρης Σαραντόπουλος

Ο Δημήτρης Σαραντόπουλος, ένας επαγγελματίας υψηλού επιπέδου με πολυετή εμπειρία στο λιανεμπόριο και τη διεύθυνση πωλήσεων, είναι ο ιδρυτής και επιχειρησιακός υπεύθυνος της Olive Epitome. Ο Δημήτρης είναι μέλος του επίσημα διαπιστευμένου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μια θέση που του επιτρέπει να εκπαιδεύεται συνεχώς στην οργανοληπτική αξιολόγηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και επομένως να είναι σε θέση να διακρίνει ποιοτικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

Η ομάδα μας

Το Olive Epitome αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες και γνωστικά αντικείμενα, με διεθνή έκθεση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συνδυάζοντας τη μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο του εμπορίου, την προβολή και προώθηση προϊόντων αναγνωρισμένων διεθνώς για την υψηλή τους ποιότητα και προστιθέμενη αξία, με την αγάπη και το πάθος μας για το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μέσα από μία μακρά πορεία γνώσης και εξοικείωσης με το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα και ανακαλύπτοντας ποικιλίες σχεδόν άγνωστες στο ευρύ κοινό, γνωρίσαμε από κοντά παραγωγούς με μεράκι και προσήλωση στην παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ανωτέρας ποιότητας, ορισμένοι μάλιστα με εμπειρία γενεών στην τέχνη της ελαιοκομίας. Η συναρπαστική αυτή διαδρομή μας οδήγησε στη δημιουργία του Olive Epitome, παρουσιάζοντας μία ευρεία γκάμα ποικιλιών και ετικετών από όλη τη χώρα με κύριο γνώμονα την άριστη ποιότητα, προσδοκώντας έτσι στην προώθηση του τυποποιημένου ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και στη διάδοση της γνώσης με στόχο τη μύηση του καταναλωτή στη μαγεία της γεύσης, των αρωμάτων και των ευεργετικών του ιδιοτήτων για την υγεία.

κλαδί ελιάς