There may be a delay of 1-2 days in the delivery of your orders, due to increased workload of the postal and courrier companies.

The Sin Oil Cold Smoked Strong 100 ml

8.90

The Sin Oil Cold Smoked Strong

To The Sin Oil Cold Smoked Strong είναι ένα μοναδικό προϊόν στην κατηγορία των αρωματικών ελαιολάδων, το οποίο παράγεται μέσα από μία πρωτότυπη μέθοδο, η οποία συνίσταται στο ψυχρό κάπνισμα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ποικιλιών Αμφίσσης και Κορωνέϊκης, σε θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας μέσω της καύσης ξύλων διαφορετικών ειδών, διατηρώντας στο μέγιστο βαθμό τη θρεπτική αξία και την ποιότητα του ελαιολάδου.

Καπνισμένο δυνατά, με πιο έντονη τη γεύση καπνού στη μύτη και στο στόμα, προστίθεται ωμό στο τέλος κάθε παρασκευής απογειώνοντας γευστικά από μία απλή πράσινη σαλάτα, μία σούπα ή ένα ψητό κρέας μέχρι μία mousse από bitter σοκολάτα. Ενισχύοντας γευστικά τα πιάτα σας, θα ανακαλύψετε απρόσμενες γεύσεις και αρώματα μετατρέποντας μία κοινή παρασκευή στην απόλυτη γευστική αμαρτία!

2 σε απόθεμα


Κωδικός προϊόντος AGR012 Κατηγορία


Share
Περιγραφή

Efthimios Christakis – The Sin Oil Cold Smoked Strong 100 ml – Καπνιστό Ελαιόλαδο

Η εταιρεία Efthimios Christakis που φέρει το όνομα του ιδρυτή της, δραστηριοποιείται στον κλάδο του ελαιολάδου από το 2012 και εδρεύει στη Γερμανία. Με καταγωγή από το Αγρίνιο, ο Ευθύμης μεγάλωσε στη Γερμανία και από νεαρή ηλικία ήρθε σε επαφή με το χώρο της γαστρονομίας καθώς οι γονείς του διατηρούσαν εστιατόριο. Ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής κέρδισε το ενδιαφέρον του, επιλέγοντας αρχικά να σπουδάσει στη Σχολή Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου ενώ λίγα χρόνια αργότερα, από την ηλικία των 25 ετών, ο κλάδος του ελαιολάδου κέντρισε το ενδιαφέρον του και αποτέλεσε την κύρια ενασχόληση του. Ήταν η εποχή που ξεκινούσε η ανάπτυξη πιο εξελιγμένων τεχνολογιών για την παραγωγή premium ελαιολάδων, τα οποία προωθούνταν σε εκθέσεις ανά την Ευρώπη.

Η συστηματική ενασχόληση του Ευθύμη με το ελαιόλαδο μέσω σεμιναρίων γευσιγνωσίας, ταξιδιών σε διεθνής εκθέσεις και δημιουργίας επαγγελματικού καναλιού προώθησης στα σημερινά πρότυπα των social media, κέρδισαν την προσοχή μεγάλων εταιρειών παραγωγής ελαιολάδου, οι οποίες του εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα τους για την εμπορική τους προώθηση σε διεθνής εκθέσεις τροφίμων. Με σημαντικούς σταθμούς την ανάληψη προώθησης της Έκθεσης World Olive Oil Bar στη Μαδρίτη καθώς και του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Πορτογαλία, ο Ευθύμης κέρδισε όχι μόνο την αναγνώριση και την επιβράβευση από τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου αλλά κυρίως πολύτιμη εμπειρία και γνώση, η οποία τον οδήγησε μετά από χρόνια πειραματισμού, στη δημιουργία του καπνιστού ελαιολάδου The Sin Oil, με κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ενασχόληση του με τη γευσιγνωσία ελαιολάδου δεν περιορίστηκε στη δοκιμή του καθαυτού προϊόντος αλλά στο συνδυασμό του με την υψηλή γαστρονομία και ζαχαροπλαστική, δημιουργώντας ευφάνταστους συνδυασμούς. Συμμετέχοντας σε φεστιβάλ γευσιγνωσίας διαφόρων προϊόντων αλλά και εκπαιδεύοντας μελλοντικούς σεφ σε κορυφαίες σχολές μαγειρικής στη Γερμανία και την Αυστρία, όπου η χρήση του ελαιολάδου αποτελεί ξεχωριστή ενότητα, έδωσε το έναυσμα και την ιδέα του καπνιστού ελαιολάδου με φυσική μέθοδο.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στην περιοχή του Αγρινίου σε μία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα με ιδιόκτητους ορεινούς και ημιορεινούς ελαιώνες στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.  Η μέθοδος καπνίσματος διεξάγεται σε δύο φάσεις, όπου η πρώτη συνίσταται στην ελεγχόμενη καύση ξύλου με αντιστάσεις (η αντίσταση είναι παλμική, θερμαίνεται δηλαδή απότομα για να παράξει τον καπνό και όχι μέσω της κλασσικής μεθόδου με φωτιά) σε ειδικό θάλαμο με σκοπό την παραγωγή  καπνού. Για την καύση χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη ξύλου με κύριο την δρυ. Στη δεύτερη φάση ακολουθεί η μεταφορά του καπνού μέσω ειδικών σωληνώσεων σε διαφορετικό θάλαμο όπου έρχεται σε επαφή με το ελαιόλαδο. Η μεταφορά ενισχύει την πτώση της θερμοκρασίας του καπνού καθώς ψύχεται μέσα στους σωλήνες. Το καπνιστό ελαιόλαδο κατά τη διαδικασία δεν ξεπερνά θερμοκρασίες των 22-23 o C, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο αναλλοίωτα τα θρεπτικά στοιχεία και την ποιότητα του.

Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του καπνιστού ελαιολάδου The Sin Oil Cold Smoked Strong 100 ml είναι η Αμφίσσης και Κορωνέϊκη.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.270 kg
Μέγεθος

100 ml

Κατηγορία

Αρωματικό

Καλλιέργια

Συμβατική

Γεωγραφική Περιοχή

Στερεά Ελλάδα

Νομός

Αιτωλοακαρνανία – Αγρίνιο

Ποικιλία

Αμφίσσης, Κορωνέϊκη

Συγκομιδή

Δεκέμβριος 2021

Ημ. Λήξης

Ιούλιος 2023

Γαστρονομικές προτάσεις

#

Διεθνή Βραβεία

#

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Sin Oil Cold Smoked Strong 100 ml”

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0