Salvation Early Harvest EVOO

21.00

Το Salvation EVOO παράγεται αποκλειστικά από την ποικιλία Μυρτολιά, μία γηγενής αρχαία ποικιλία η οποία καλλιεργείται διαχρονικά στην περιοχή της Λακωνίας και φέρει την πολύτιμη ένδειξη της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Ο καρπός συλλέγεται από τις αρχές Οκτωβρίου συμβάλλοντας τόσο στην υψηλή διατροφική αξία όσο και στα άγουρα φρουτώδη αρώματα, με κυρίαρχα το φρεσκοκομμένο γρασίδι, τα φύλλα δέντρου, τα βότανα, την αγκινάρα και τα μπαχαρικά.

Κατά τη δοκιμή, η πλούσια γκάμα φρουτωδών αρωμάτων από φρεσκοκομμένο γρασίδι, βότανα, χαμομήλι, τροπικά φρούτα και λουλούδια, ακολουθείται από μία τολμηρή πικάντικη αίσθηση σε συνδυασμό με ένα πιο ήπιο πικρό στοιχείο φρεσκάδας. Η ιδιαίτερη φιάλη με την τετράγωνη βάση και τον καμπύλο λαιμό και η λιτή ετικέτα, μας προκαταλαμβάνουν θετικά για το περιεχόμενο, μεταδίδοντας συναισθήματα, αισθήσεις, γεύσεις και μυρωδιές δημιουργώντας μία εικόνα ελκυστική αλλά ταυτόχρονα τίμια και αυθεντική.

ΕξαντλημένοShare
Περιγραφή
Salvation olive oil – Salvation Early Harvest EVOO 

Η οικογένεια Αποστολάκη μετράει ήδη έξι γενιές στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, μέχρι σήμερα όπου τη σκυτάλη της μακράς αυτής παράδοσης έχει αναλάβει η νεότερη γενιά και συγκεκριμένα ο Κυριάκος Αποστολάκης. Η παραγωγή άριστης ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου αποτελεί διαχρονικά αδιαπραγμάτευτη αξία την οποία ο Κυριάκος υπηρετεί με πάθος και αφοσίωση. Η σεμνότητα και η αγάπη απέναντι στη φύση και το δέντρο της ελιάς, ο σεβασμός στα επιτεύγματα των προγόνων του αλλά και η προσήλωση στην έρευνα και καινοτομία σε όλα τα στάδια παραγωγής, συμβάλλουν καθοριστικά στο διαμόρφωση του τελικού προϊόντος.

Ο οικογενειακός ελαιώνας με την ονομασία «Τριζιά» βρίσκεται στο χωριό Μεταμόρφωση του Δήμου Μονεμβασίας, στη νοτιοανατολική Λακωνία και φέρει τη σφραγίδα της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) «Λακωνία». Η συγκεκριμένη τοποθεσία του κτήματος, στις παρυφές του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 120μ., ανάμεσα σε δύο βουνά, με νότιο προσανατολισμό φύτευσης, με ήπιο κλίμα και έντονο το στοιχείο του αέρα το οποίο προστατεύει τα ελαιόδεντρα από διάφορες ασθένειες καθώς και τα πετρώδη εδάφη, αποτελούν εχέγγυα για την παραγωγή ενός προϊόντος πλούσιο σε οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Στην προσπάθεια αύξησης της παραγωγής, επιστρατεύονται συνεργαζόμενοι ελαιώνες οι οποίοι οφείλουν να πληρούν εξίσου τις γεωγραφικές και καλλιεργητικές προϋποθέσεις που τίθενται από τον Κυριάκο Αποστολάκη.

Η πρώιμη συγκομιδή του καρπού από τις αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιείται αποκλειστικά με μηχανικές μεθόδους για την εξασφάλιση της ακεραιότητας του καρπού ενώ η άμεση ελαιοποίηση διεξάγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης σε συνεργαζόμενο ελαιοτριβείο της περιοχής. Στη συνέχεια ακολουθούν το φιλτράρισμα και η αποθήκευση σε ιδίες ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, όπου το ελαιόλαδο παραμένει για μία περίοδο «ανάπαυσης» για να ακολουθήσει στη συνέχεια η εμφιάλωση σε γυάλινες φιάλες των 100ml και 500ml. Το όνομα Salvation το οποίο σημαίνει σωτηρία στα Ελληνικά επιλέχθηκε για να σηματοδοτήσει τη σωτήρια συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία και στη ζωή.

Η ποικιλία που καλλιεργείται για την παραγωγή του Salvation Early Harvest EVOO είναι η Μυρτολιά.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.920 kg
Κατηγορία

Εξαιρετικό Παρθένο

Καλλιέργια

Συμβατική

Μέγεθος

500 ml

Γεωγραφική Περιοχή

Πελοπόννησος

Νομός

Λακωνίας

Γεωγραφική Ένδειξη

ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη)

Οξύτητα

0.22

Αρ. Υπεροξειδίων

5.8, mEq O2/kg

Συγκομιδή

Οκτώβριος 2022

Ημ. Λήξης

Μάϊος 2024

Γαστρονομικές προτάσεις

#

Διεθνή Βραβεία

Πρόσφατα Διεθνή Βραβεία

2022

Athena IOOC

Silver

2021

Dubai OOC

Gold

2021

Athena IOOC

Silver

2020

New York IOOC

Gold

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Salvation Early Harvest EVOO”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0