Φυσικές Πράσινες Ελιές με Μεσογειακά Βότανα “Alsea”

9.80

Φυσικές Πράσινες Ελιές με Μεσογειακά Βότανα

Οι Φυσικές Πράσινες Ελιές με Μεσογειακά Βότανα της εταιρείας Alsea είναι ένα προϊόν πρώιμης ωρίμανσης της ποικιλίας Χονδροελιάς Αγρινίου. Μετά την πρώτη διαλογή, ο αδρός / μεγάλου μεγέθους καρπός χαράσσεται και ζυμώνεται αποκλειστικά σε πυκνή άλμη. Ακολουθεί η δεύτερη διαλογή του καρπού, ο οποίος εν συνεχεία μαρινάρεται με αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο, για να καταλήξει σε γυάλινα βάζα με την προσθήκη άλμης και χυμό φρέσκου λεμονιού.

Ο καρπός είναι κρουστός ενώ αναδύει ένα πλούσιο άρωμα και μία ευχάριστα πικρή γεύση κατά τη δοκιμή. Αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό σε πικάντικα τυριά και αλλαντικά αλλά και μόνο του, συνοδεύοντας απλά ένα ποτό.

 

ΕξαντλημένοShare
Περιγραφή
Alsea Επιτραπέζιες Ελιές – Φυσικές Πράσινες Ελιές με Μεσογειακά Βότανα Alsea Η εταιρεία Alsea με μακρόχρονη εμπειρία στην καλλιέργεια και παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, ξεκίνησε την τυποποιητική της δραστηριότητα το 2017, θέτοντας την άριστη ποιότητα ως στόχο και επαναφέροντας γεύσεις και αρώματα άλλων εποχών εφαρμόζοντας παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας, ελαιοποίησης και ζύμωσης σε συνδυασμό με τις θετικές εξελίξεις που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία και ο σύγχρονος εξοπλισμός. Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας στη Στερεά Ελλάδα, σε παραλίμνιες εκτάσεις γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδας οι οποίες καταλήγουν σε λόφους, βρίσκονται τα ελαιόδεντρα όπου τόσο η κλίση τους όσο και η ποικιλομορφία της σύστασης του εδάφους σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες προσδίδουν πλούσια και πολύπλοκα αρώματα στο τελικό προϊόν. Τα ελαιόδεντρα, ο καρπός των οποίων προορίζεται για επιτραπέζια χρήση, διαφέρουν από αυτά που προορίζονται για ελαιοποίηση, ως προς την αυστηρότητα του κλαδέματος ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός του καρπού. Το πότισμα ακολουθεί τη μέθοδο της στάγδην άρδευσης ενώ η συγκομιδή γίνεται αποκλειστικά με το χέρι μεταξύ των μηνών Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά από αυστηρή διαλογή, οι καρποί πλένονται και οδηγούνται σε βαρέλια ζύμωσης και εκπίκρανσης με φυσικό τρόπο (απουσία χημικών πρόσθετων ουσιών) ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδικασία διάρκειας επτά μηνών. Στη συνέχεια οι ελιές τυποποιούνται σε γυάλινα καλαίσθητα βάζα με την προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ή άλμης ανάλογα με το προϊόν. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι κατά κύριο λόγω η Χονδροελιά Αγρινίου (>60%) και η Καλαμών.   * Η Alsea (άλσος = δρυμός, μικρό δάσος) ήταν νύμφη, προστάτιδα της φύσης της περιοχής, η οποία μνημονεύεται και από τον Όμηρο.
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.950 kg
Κατηγορία

Επιτραπέζιες Ελιές

Καλλιέργια

Συμβατική

Μέγεθος

580ml (300ml στραγγιστό βάρος)

Περιοχή

Αγρίνιο, Στερεά Ελλάδα

Ποικιλία

Χονδροελιά Αγρινίου

Συγκομιδή

2019 – 2020

Eating suggestions

#

Διεθνή Βραβεία

2019 Olymp Awards – Gold Quality
Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Φυσικές Πράσινες Ελιές με Μεσογειακά Βότανα “Alsea””

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0