Φυσικές Πατητές Ελιές Μάκρης “Konos”

4.60

Φυσικές Πατητές Ελιές Μάκρης

Οι Φυσικές Πατητές Ελιές Μάκρης της οικογενειακής επιχείρησης Konos είναι ένα προϊόν όψιμης ωρίμανσης της ποικιλίας Μάκρης. Μετά την πρώτη διαλογή, ο καρπός ζυμώνεται αποκλειστικά σε ξηρό αλάτι ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία εκπίκρανσης.

Ο καρπός είναι ήπιας σκληρότητας και τραγανότητας με μέτρια ινώδη σύσταση ενώ συναντάται χαμηλή αλμυρότητα και υψηλό ποσοστό υγρασίας. Κατά τη δοκιμή αναδύεται ένα γλυκό άρωμα και μία μέτρια πικρή γεύση. Αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό σε φρέσκες σαλάτες ή μπορεί απλά να συνδυαστεί με κόκκινο ξηρό οίνο.


Κωδικός προϊόντος THR007 Κατηγορία Ετικέτα


Share
Περιγραφή
Konos Επιτραπέζιες Ελιές – Φυσικές Πατητές Ελιές Μάκρης

Το κτήμα Μιχελή βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, στις πλαγιές του λόφου Κώνος, όπου η θαλασσινή αύρα του Θρακικού πελάγους, το υψόμετρο καθώς και το σχιστολιθικό υπέδαφος αποτελούν τη βάση του μικροκλίματος της περιοχής. Ο ελαιώνας εμπλουτίζεται συνεχώς με ελαιόδεντρα της τοπικής ποικιλίας.

Η οικογένεια Μιχελή δραστηριοποιείται στο χώρο της ελαιοκομίας από τη δεκαετία του ’30, στη συγκεκριμένη τοποθεσία, γενιά προς γενιά, εξελίσσοντας συνεχώς όλη τη γραμμή παραγωγής και εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις τους με γνώμονα την προαγωγή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής ποικιλίας.

Η συγκομιδή του καρπού που προορίζεται για επιτραπέζια χρήση ξεκινά στα μέσα του Οκτώβρη, με μεθόδους που διασφαλίζουν την ακεραιότητα των καρπών και την ταχύτατη συγκέντρωση τους. Μετά από αυστηρή διαλογή, οι καρποί πλένονται και οδηγούνται σε βαρέλια ζύμωσης και εκπίκρανσης με φυσικό τρόπο. Ακολουθείται η παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης διάρκειας έξι έως επτά μηνών, απουσία χημικών πρόσθετων ουσιών. Η μεταποίηση και αποθήκευση του καρπού γίνεται σε ελεγχόμενο, σύγχρονο περιβάλλον εντός του κτήματος, όπου τηρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Στη συνέχεια οι ελιές τυποποιούνται σε γυάλινα βάζα ή σε συσκευασίες vacuum με την προσθήκη άλμης ανάλογα με το προϊόν, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Η ποικιλία που καλλιεργείται για την παραγωγή των Φυσικών Πατητών Ελιών είναι η Μάκρης.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.300 kg
Κατηγορία

Επιτραπέζιες ελιές

Καλλιέργια

Συμβατική

Ποικιλία

Μάκρης

Γεωγραφική Περιοχή

Θράκη

Νομός

Έβρος – Αλεξανδρούπολη

Μέγεθος

250 gr

Συγκομιδή

2022

Ημ. Λήξης

Νοέμβριος 2023

Eating suggestions

Συνδυάζεται άψογα με γαλακτοκομικά προϊόντα, λευκό κρέας και πράσινες σαλάτες.

Διεθνή Βραβεία

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Φυσικές Πατητές Ελιές Μάκρης “Konos””

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0