Φυσικές Αφυδατωμένες Ελιές Μάκρης “Konos”

3.90

Φυσικές Αφυδατωμένες Ελιές Μάκρης

Οι Φυσικές Αφυδατωμένες Ελιές Μάκρης της οικογενειακής επιχείρησης Konos είναι ένα προϊόν όψιμης ωρίμανσης της ποικιλίας Μάκρης. Μετά την πρώτη διαλογή, ο καρπός ζυμώνεται αποκλειστικά σε ξηρό αλάτι ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία εκπίκρανσης.

Ο καρπός είναι ήπιας σκληρότητας και τραγανότητας με μέτρια ινώδη σύσταση ενώ συναντάται ελάχιστη αλμυρότητα και πολύ χαμηλό ποσοστό υγρασίας. Αναδύεται ένα γλυκό άρωμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας Μάκρης και μία ευχάριστα πικρή γεύση κατά την επίγευση. Αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό σε φρέσκες σαλάτες ή μπορεί απλά να συνδυαστεί με κόκκινο ξηρό οίνο.

Εξαντλημένο


Κωδικός προϊόντος THR006 Κατηγορία Ετικέτα


Share
Περιγραφή
Konos Επιτραπέζιες Ελιές – Φυσικές Αφυδατωμένες Ελιές Μάκρης Το κτήμα Μιχελή βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, στις πλαγιές του λόφου Κώνος, όπου η θαλασσινή αύρα του Θρακικού πελάγους, το υψόμετρο καθώς και το σχιστολιθικό υπέδαφος αποτελούν τη βάση του μικροκλίματος της περιοχής. Ο ελαιώνας εμπλουτίζεται συνεχώς με ελαιόδεντρα της τοπικής ποικιλίας. Η οικογένεια Μιχελή δραστηριοποιείται στο χώρο της ελαιοκομίας από τη δεκαετία του ’30, στη συγκεκριμένη τοποθεσία, γενιά προς γενιά, εξελίσσοντας συνεχώς όλη τη γραμμή παραγωγής και εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις τους με γνώμονα την προαγωγή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής ποικιλίας. Η συγκομιδή του καρπού που προορίζεται για επιτραπέζια χρήση ξεκινά στα μέσα του Οκτώβρη, με μεθόδους που διασφαλίζουν την ακεραιότητα των καρπών και την ταχύτατη συγκέντρωση τους. Μετά από αυστηρή διαλογή, οι καρποί πλένονται και οδηγούνται σε βαρέλια ζύμωσης και εκπίκρανσης με φυσικό τρόπο. Ακολουθείται η παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης διάρκειας έξι έως επτά μηνών, απουσία χημικών πρόσθετων ουσιών.  Η μεταποίηση και αποθήκευση του καρπού γίνεται σε ελεγχόμενο, σύγχρονο περιβάλλον εντός του κτήματος, όπου τηρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Στη συνέχεια οι ελιές τυποποιούνται σε γυάλινα βάζα ή σε συσκευασίες vacuum με την προσθήκη άλμης ανάλογα με το προϊόν, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Η ποικιλία που καλλιεργείται για την παραγωγή των Φυσικών Αφυδατωμένων Ελιών είναι η Μάκρης.
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 0.270 kg
Κατηγορία

Επιτραπέζιες Ελιές

Καλλιέργια

Συμβατική

Μέγεθος

250g

Περιοχή

Αλεξανδρούπολη, Θράκη

Ποικιλία

Μάκρης

Συγκομιδή

2019 – 2020

Eating suggestions

Συνδυάζεται άριστα με κόκκινο ξηρό οίνο και φρέσκες σαλάτες

Διεθνή Βραβεία

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Φυσικές Αφυδατωμένες Ελιές Μάκρης “Konos””

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0