Η ιδέα

Οι ιδέες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα και ελπίζουμε και του αύριο, διαγράφουν μία πορεία στην ιστορία, στο χθες, για να ενσωματώσουν την αποκτηθείσα γνώση και εμπειρία στη σημερινή πραγματικότητα. Η ελιά, ιερή και λατρευτική, ιαματική και καλλωπιστική, μέγιστα θρεπτική, διαγράφει ήδη μια πορεία αιώνων συσσωρεύοντας έναν αστείρευτο πλούτο σε γνώση και εμπειρίες προσδίδοντας σε αυτή τα συνώνυμα της ευζωίας και της μακροζωίας.

Στην Ελλάδα σήμερα η παρουσία της ελιάς είναι διάχυτη (στη φύση) αλλά συγκεντρώνεται κυρίως γύρω από τη διατροφική της αξία και τις εκφάνσεις της στην ανθρώπινη δραστηριότητα της ελαιοκομίας. Εστιάζοντας λοιπόν στις αντικειμενικές δυνατότητες της χώρας, της δεδομένης δηλαδή παραγωγής σε ποσότητα αλλά της συνεχούς και αναγκαίας διεύρυνσης σε ποιότητα, στοχεύουμε στη διάδοση της ανώτατης ποιότητας ελαιολάδου, την επιτομή του ελαιολάδου, δηλαδή του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, δημιουργώντας ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

Για το σκοπό αυτό και με οδηγό τη μακρόχρονη μνήμη της ελιάς που διασταυρώνεται αδιάλειπτα με τα ιστορικά δρώμενα του ανθρώπου και με σεβασμό και αγάπη στην τέχνη της ελαιοκομίας, ιχνηλατήσαμε την Ελλάδα σε αναζήτηση ποικιλιών και ετικετών εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που αποτελούν την Επιτομή της ποιότητας.